Трагедията в пазарджишкото село Мокрище, при която домашен питбул уби 3-годишно

...
Трагедията в пазарджишкото село Мокрище, при която домашен питбул уби 3-годишно
Коментари Харесай

Кучето от Мокрище било жертва, събират подписка за спасяването му

Трагедията в пазарджишкото село Мокрище, при която домашен питбул умъртви 3-годишно дете породи взаимни обвинявания сред родственици и притежатели, а в обществото се зароди жал към животното. Нещо повече – запозва да се събира подписка, с цел да не се евтанизира то, а да смени притежателя си.

Кучето от породата, считана за рискова, е благосъстоятелност на лелята на детето. То обаче е било вързано в двора с пълен синджир и съгласно притежателите и съседите до момента не е проявявало експанзия.

„ Личи си, че животното е уплашено. То е било доста бито. Видно е, че има проблем с едното око. Нормално е кучетата да стават убийци, в случай че живеят по подобен метод. Тук стресът е бил водещ фактор. Това сподели Явор Гечев от фондация „ Четири лапи “ в ефира на БТВ.

„ Гладът не е определящ за експанзията на кучето. Когато то живее вързано стартира да пази територията си. Кучето е див звяр и е обикновено да нападне лесната плячка. Не толкоз от настъпателност, а за отбрана на територията. Ако то го е направило от апетит би трябвало да стартира да се храни с плячката. Това сподели треньорът на кучета Николай Василев.

Той добави, че когато кучето е употребявано за боеве, то насочва експанзията си против други кучета, а не против хора.

„ На мен ми се желае да се стигне до едно рационално следствие на случая. На едно куче не може да му се вменява виновност, тъй като то няма схващане “, сподели Гечев. „ Очевидно то не се отглежда по подобаващи условия “.

„ Много постоянно тичането към индивида се приема като опасност “, акцентира треньорът. „ Един от проблемите при питбулите е това, че те са доста борбени и отстояват позиция, до момента в който дишат и мърдат. Те не се отхвърлят. Домашните кучета доста постоянно се отглеждат за аларми, с цел да пазят. Дава им се малко храна, бият се, с цел да могат да пазят. Много елементарно е да го евтанизираме, само че животното е жертва “, акцентира Василев.

" Защо би трябвало да се не разрешават избрани породи, като виновност носят хората. Ние сме безотговорни. Можете да извършите звяр и от един пинчер ", сподели треньорът. " Когато несъмнено куче стане нападателно, то не би трябвало да се позволява до отглеждане. Не може всеки да става развъдчик “.

Той прикани хората, които желаят да отглеждат кучета да са доста виновни, написа novini.bg.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР